Toprak Bebeğin pastası ve kurabiyeleri




Aslı Hanım doğum yapacak bir arkadaşlarına düzenlenen Baby Shower partisi için sipariş verdi bu pasta ve kurabiyeleri.Tüm katılanlar çok beğenmiş.Parti sonrası bana bir de fotoğraf yolladı Aslı Hanım teşekkürleriyle birlikte.Toprak Bebek doğmuş hatta gülücükler saçmaya başlamış olmalı.Çok güzel bir yaşamı olur inşallah.

Fındık Krokan






Merhaba,
Bugün bol resimli bir yazım var.
Hem evdekilerin severek yediği hem de pastalarımda kullandığım fındık krokan tarifini paylaşmak istedim sizlerle.Eğer akide şekeri seviyorsanız ona benzer bir tadı var ev yapımı krokanın.

1 su bardağı çiğ fındık ve 1 su bardağı tozşekeri tercihen çelik bir tencereye koyup orta ateşte karıştırarak şekerin tencereye yapışmadan erimesini sağlayın.Başlarda biraz şeker erimeyecek top top kalacak gibi görünse de canınızı sıkmayın mutlaka eriyor.Şeker ve fındıklar karamel rengi olduğunda içine çay kaşığının ucuyla margarin ekleyip tekrar karıştırın ve hiç beklemeden,daha önceden tezgaha serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine döküp kaşığın arkasıyla düzeltin.Soğuyunca da parça parça koparıp,ister pastalarınızda kullanın ister kıtır kıtır yiyin.Ya da biraz daha küçülterek muhallebinizi süsleyin
Afiyet olsun.
Not:tarifi http://www.burcinindenemeleri.com/adresinden not almıştım.Yapım aşamalarını resimlerle paylaşmak istedim.

ADA Bebeğin kurabiyeleri




Bu kurabiyeler Ada bebeğin.Kurabiye süslemek çoook keyifli bir iş ama kız bebek kurabiyeleri sanki daha bir şeker oluyor pembe pembe.
Ada'ya uzun sağlıklı bir ömür diliyorum anne ve babasıyla birlikte.

Fiyonklu pastam



Sevgili arkadaşım Nazan'ın kızı Merve için yaptığım pasta.Pastanın pandispanyası vanilya ve limonluydu.Arasında çikolatalı ganaj krema,çilek ve bitter çikolata parçaları kullandım.Çok beğenmişler.Merve' ye uzun,sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

23 Nisan ve Pie Kurabiye


Blogumu bu güzel,cıvıl cıvıl günde açmak istedim.Tüm Türkiye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanırken,hem blogcu arkadaşlarımın hem de okuyucuların bu güzel gününü kutluyor tüm çocuklar için Cumhuriyet'in güzellikleriyle dolu,mutlu,umutlu bir gelecek diliyorum.
Daha önce Atatürkçü Düşünce Derneği'nin bir toplantısı için yaptırılan Bayrak Kurabiyelerimle bugüne katılmak istiyorum.
Sevgilerimle

Kına Gecesi Kurabiyeleri



Bunlar hediye kurabiyelerimden.Sevgili Evren'in kına gecesi kurabiyeleri.Çok şeker olmuşlardı.Kına gecesine katılanlara hediye edildi.Mutluluklar dilerim...

Utku'nun 1 yaş kurabiyeleri





Daha önce dişbuğdayı kurabiyelerini yaptığım UTKU için annesinin istediği 1 yaş kurabiyeleri.Ertesi gün görüştüğümüzde kurabiyelerin çok beğenildiğini söyledi.Nice yaşlara Utku..

Merhaba

Uzun zamandır izlediğim bloggerlardan olmak hiç aklıma gelmemişti ama yaptığım kurabiye ve pastaları blog okurlarıyla paylaşma fikri hoşuma gitti.
Butik kurabiye ve pasta işine başladığımdan beri beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim.Eşim,oğlum,arkadaşlarım beni hiç yalnız bırakmadılar.Umarım uzun yıllar bu keyifli işi yapabilirim sağlıkla.
Bloguma bu işe ilk başladığım zamandan beri yaptığım ürünleri eklemekle başlayacağım.Sonra da yeni yaptıklarımı.
Herkese sevgilerimle...
Related Posts with Thumbnails