Pembe güllü pasta



Burcu Hanım teyzesinin doğumgünü için istedi bu pastayı.Gülsen Hanım pastasını çok beğenmiş.Nice senelere diyorum ben de...

Duygu'nun Doğumgünü kurabiyeleri






Bahar Hanım kızı Duygu için istedi bu kurabiyeleri.Doğumgünü sonrası telefon edip doğumgününe katılan tüm çocukların kurabiyeleri çok beğendiğini söyledi.
Nice yaşlara Duygu...

Kurabiyeler




Bu karmakarışık kurabiyeler denizi,tekneleri ve çiçekleri seven bir dostuna Gülsen Hanım'ın hediyesi.Çok beğendiklerini öğrenince ben de mutlu oldum...

Çiçekli pasta



Bu pastam da aylar önce yaptığım, canım çenebaz'ımın
doğumgünü pastasıydı.Güzel arkadaşımız Belgin kızlar toplantısının Gülay'ın doğumgününe denk gelmesini fırsat bilip sürpriz yapmayı planlamış,bana da sürprizi hazırlamak düşmüştü.Hem günümüz güzeldi hem de pastayı çok beğendiler.Daha ne ister insan....

Papatyalı pasta



Bu pastayı Bir Alman firmasında çalışan arkadaşımın Almanya'dan gelen iş arkadaşı için hazırlamıştım.Bir süre sohbet etme fırsatımız oldu.Pastayı çok beğendiğini ve web sayfamı takip edeceğini söyleyerek ayrıldı Türkiye'den.Şimdi mailleşiyoruz eski penfriendler gibi.Resimler yolluyoruz birbirimize,ailelerimizden haberler veriyoruz falan.
Ayrıca Almanya'ya götürmesi için kurabiyeler de yapmıştım.Ama fotoğrafları silmişim nedense.Kızlarının birer tane yediğini,kalan tüm kurabiyeleri yemeye kıyamadan sakladıklarını yazıp güldürmüştü beni.....

Doğumgünü Pastası



Bu pasta da Janset'in tasarladığı,benim de yapmaya çalıştığım pasta.Dağların arasından güneş doğacak(Janset güneşin doğuşu demekmiş),8 tane gül 8 tane kelebek ve 8 tane de köpek olacakmış pastanın üzerinde.8 yaşına girişini sevdiği şeylerle kutlamak istedi.Hepsini yapmaya çalıştım.Nice yaşlara diyorum...

Doğumgünü Kurabiyeleri






Bu doğumgünü kurabiyelerini Janset için yaptım.Elbiseler kız arkadaşlarına sevimli kurukafalar da erkek arkadaşlarına verildi doğumgününde.Kurabiyelere de ismi yerine canım arkadaşım yazılmasını istedi.
Nice yaşlara...

Bol çikolatalı kek


Bu tarifi Atv'de yayınlanan Kültür Aşı Programından kaydetmişim tarif defterime.İyi ki de yazmışım.Öyle güzel kek-sufle karışımı bir tatki....




Gerekli malzemeler
160 gram bitter çikolata (ben kuvertür kullandım ama herhangi bir çikolata olabilir)
1/3 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
3 yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik kaynar su(içinde 1 yemek kaşığı granül kahve eritilecek)
1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
100 gram Bitter çikolata
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Bu arada fırınımızı 175 derecede ısıtmaya başlayabiliriz



Önce yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıp,beyazları bir yemek kaşığı limon suyu ile kar haline gelene kadar 3-4 dakika çırpıyoruz.Çok katı bir kıvamda oluyor.
Kaynar su ve içinde erittiğimiz granül kahveye toz şekeri ve ince ince kıydığımız çikolataları karıştırıp erimesini sağlıyoruz.Çikolatalar eriyene kadar karıştırıp bu esnada soğumuş olan bu karışıma yumurta sarılarını birer birer ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Daha sonra da elediğimiz unu ekliyoruz.


Bu aşamada sıra geliyor çırpılmış yumurta beyazlarını eklemeye.Kar halindeki beyazları üçe bölerek ekliyoruz.Burada dikkat edilecek şey bir spatula yardımıyla akları söndürmeden,kabın altından üstüne doğru çok karıştırmadan eklemek.Kekimizi kabartacak başka bir şey eklemediğimizden bu beyazların sönmemesi gerekiyor.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 18 cm.lik bir kelepçeli kalıp ya da çember kalıbı koyup kekimizi döküyoruz.(Ben 20 cm.lik kalıpta pişirdim biraz ince oldu)
175 derecede 25 dakikada pişiyor.

Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapacağımız kaba ters çevirerek koyuyoruz.

Gelelim üst süslemesine.
Bu sefer çikolatamzı benmari usülü eritip içine bir kaşık bal ve bir kaşık sıvıyağ ekliyoruz.(Bu ekler çikolatanın donma süresini biraz yavaşlatmak ve kolay sürülür hale gelmesini sağlıyormuş)
Kekimizin üzerine bir bıçak yardımı ile sürüyoruz.Orijinal tarifte Üstü için Biraz da beyaz çikolata eritilip ebru deseni verileceğini yazmışım ama beyaz çikolatam yoktu.Ben de süt kremasını çay kaşığı ile döküp süslemeye çalıştım.
yapacak olanlar şimdiden afiyet olsun.
Sevgiler..

Bahar'cığımın dişbuğdayı pastası ve kurabiyeleri




Bankada uzun yıllar birlikte çalıştığımız Burcu'nun dünyalar güzeli kızı Bahar için bu kurabiyeler ve pasta.Aslında doğumgünü de kutladık Bahar'ın ama o günün pastasını ve kurabiyelerini daha sonra ekleyebileceğim.

Witch kızı İrma



Bu da Handan Hanım'ın kızı Hazal için verdiği sipariş.Başka çeşit pastalar önerse de kızı mutlaka İrma pastası istiyorum deyince böyle baskılı bir pasta yaptım.Neyse ki çoookkk beğendi,çok mutlu oldu.Arkadaşları da çok beğenmiş.Nice yaşlara Hazal.

Ömer'in Dişbuğdayı kuabiyeleri ve pastası



Bu pasta ve kurabiyeler sevgili Zişan'ın oğlu Ömer'in dişbuğdayı toplantısı içindi.
Çok güzel geçmiş parti ve pasta son lokmasına kadar tüketilmiş.
Sağlıkla büyür inşallah Ömer.

Sünger Bob Pasta


Bu pastaya ATA için yapmıştım.Tam bir Sünger Bob hastasıymış babasının dediğine göre.
Laf aramızda ilk defa bir baba pasta siparişi vermişti.Genellikle anneler uğraşır bu işlerle.Ata ve arkadaşları çok beğenmişler pastayı.Nice yaşlara inşallah..

ARİNNA'nın diş buğdayı kurabiyeleri




Arinna için yaptığım dişbuğdayı kurabiyeleri.Bu kurabiyeleri yaptığımda blog açmak gibi bir düşünce olmadığından kurabiyelerin bir kısmını fotoğraflamışım.Websayfama tek tek resim eklediğimden gerek görmemişim hepsini bir arada çekmeye.
Arinna muhteşem bir bebek.Daha sonra da doğum günü kurabiyelerini ve pastasını yaptım.Hepsini tek yazıyla birleştirmiş oldum böylece.
Çok mutlu bir yaşam diliyorum Arinna'ya.
Not:Hititler'de Güneş Tanrıçasının kenti ARİNNA imiş.Bugünkü Alacahöyük olduğu düşünülmekteymiş Arinna kentinin.

B-fit kurabiyeler




Bu kurabiyeleri sevgili arkadaşım Derya Narlıdere'de B-fit Huzur Şubesi'ni açarken,açılışa katılan konuklara dağıtmak üzere yapmıştım.Çok güzel bir spor merkezi.
Kurabiyelerin bir kısmını baskılı yaptım.Printerim arıza yapınca kalan bir kısım kurabiyeyi de şeker hamurundan elmalar yaparak tamamladım.
Açılış günü oldukça beğenilmişti.Derya'cığıma bol kazançlar diliyorum.

Cupcakelerim



Bu cupcakeleri bir arkadaşıma giderken götürdüm.Çok beğendi.Akşam kızlarım bayılacak dedi.Ben de tarifini yazayım dedim.Belki yapmak isteyenler olur.

75 gr. kakao
330 gr. un
100 gr.tereyağı
360 gr.tozşeker
3 yumurta
1 kutu süt kreması
1 vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su

Oda ısısındaki yumuşak tereyağı ile tozşekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Vanilya ve kremayı ekliyoruz(Bu arada ben mutlaka Tikveşli süt kreması kullanıyorum.Kıvamı çok farklı diğerlerinden.)
Toz karışımı eleyerek ekliyoruz ama artık mikserle değil kaşıkla karıştırıyoruz.Oldukça koyu bir kıvam oluyor endişelenmeyin.Bu aşamada portakal suyu ve suyu ekliyoruz.Karıştırdıkça sanki pasta kreması kıvamında bir kek hamurumuz oluyor.
Varsa cupcake kağıtlarına yoksa muffin kalıplarına(eğilip-bükülmemeleri için silikon ya da teflon muffin kaplarının içinde pişirilmesi iyi olabilir.)1 çorba kaşığı kadar
koyuyoruz.Gözünüze az gelebilir ama çok kabarıyorlar.28 adet cupcake çıkıyor.

önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakikada pişiyor ama siz gene de kontrol edin.Beş dakika önce -beş dakika sonra da pişebilir fırınınıza bağlı olarak.
Ben bu tarfi buradan aldım.O kadar muhteşem bir cupcake tarifi ki.Şeker hastası olmasam önce hamurunu kaşıklar sonra pişmiş halini kimselere göstermeden bitiririm.Hem de üstüne krema falan koymadan.
Gelelim üst kremasına;
Bugün biraz zamansızlık biraz da tembellikten kolaya kaçıp Dr.Oetker'in hazır Kakaolu Pastacı Kreması'nı kullandım.Aslında pek hazır birşey kullanmıyorum uzun zamandır ama bugün böyle oldu.
Kremayı çok fazla kullanmamak için krema sıkma torbası yerine bıçakla sürdüm kremayı cupcakelere.Üzerine de şeker hamurundan süsler koydum.Ama sizde bu süslerden yoksa,
damla çikolata,ya da marketlerde satılan pasta süslerinden yararlanabilirsiniz.
Arkadaşlarım çok beğendi umarım sizler de beğenirsiniz.

ANNELER GÜNÜ KURABİYELERİ




Anneler günü için hazırladığım kurabiyeler.

Sünger Bob ve Patrick kurabiyeler




Cem Bey 3 yaşındaki kızı Birce'nin, anaokulunda kutlanacak doğumgünü için istemişti bu kurabiyeleri.Ben de 3-5 arası çocukların bu sevimli çizgi kahramanları ne kadar sevdiğini öğrenmiş oldum.Çünkü o hafta doğumgünü olan İnci,Arunas ve Ata için de aynı kurabiyelerden hazırladım.Hepsine tekrar nice yaşlar diliyorum sağlıklı...
Related Posts with Thumbnails