TRUF

Truf aslında sadece krema ve çikolatayla yapılıyor ama kremanın yağlı dokusu bazen rahatsız edici olabiliyor.O yüzden ben içerinde biraz da kek parçası ekliyorum.


200 gram süt kreması
200 gram bitter çikolata
1-2 dilim kek
Truf toplarını bulamak için,antep fıstığı,fındık , hindistan cevizi,kakao vs.

Süt kremasını kısık ateşte kaynama noktasına kadar getirip,altını kapatın ve daha önceden kıydığınız çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Daha sonra elinizle ufaladağınız kek parçaları ekleyin,soğumaya bırakın.Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra,bir tatlı kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın ve ister kuruyemişlere,isterseniz de kakaoya bulayıp minik kağıtlara koyun.İkram edilene kadar buzdolabında tutmak gerekiyor.

Afiyet olsun.






4 yorum:

Related Posts with Thumbnails