PORTAKALLI İRMİKLİ PASTA


BU tarifin orijinalinde alttaki hamur tart hamuru.Ama ben çok yağlı olmasın diye tart hamuru yerine hafif bir pandispanya tercih ettim.

Pandispanya için

3 yumurta
3 kahve fncanı tozşeker
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao

yumurta ve şekeri mikserin en hızlı devriyle 6-7 dakika çırptıktan sonra elenmiş kakao ve unu ekleyip yavaşca karıştıralım.22 cm.lik çembere döküp,önceden ısıtılmış 175 dereceki fırında 25-30 dakika pişirelim.Kürdan testini yaptıktan sonra fırından alıp ters çevirip biraz soğutup çemberden çıkaralım.

Pandispanya soğurken irmikli kremayı pişirelim.

4 su bardağı portakal suyu
10 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı tozşeker.

Hepsini bir tencerede karıştırarak pişirelim.Koyu bir muhallebi kıvamına gelince soğumaya bırakalım.

Pandispanyayı 2 kata ayıralım.Bir katını pandispanyayı pişirdiğimiz çemberin altına yerleştirip üstüne portakallı irmik muhallebimizi döküp düzeltelim.İyice soğutalım.


Üzeri için ganaj hazılama

100 gram süt kreması
100 gram bitter çikolata

Kremayı büyükçe bir cezvede kaynama noktasına getirip ince kıyılmış çikolataları ekleyelip iyice eritelim.
Bu arada soğuyan irmikli pandispanyayı kalıptan servis tabağına çıkarıp üzerine ganajımızı dökelim.Üzerini ben portakal kabuğu reçeliyle süsledim.Tabii ki başka şeyler de olabilir fındık-fıstk vs.


Bu arada portakal kabuğu reçelimin tarifi basit.Kabukları 2-3 kere kaynat acı suyu dök.Sonra şeker ekle ve pişir.

Benimkinin tek farkı bu sefer annemin usuluyle yapıp üşenmeden kıvırarak ipe dizip öyle pişirmem oldu.
Tüm annelere sevgiyle.

10 yorum:

  1. ellerine sağlık hem pasta hem reçel harika olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Lezzet sarayı çok teşekkür ederim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Petekçim, ellerine sağlık.Portakal reçeli gerçekten de tam anne işi olmuş. Anneciğin de nur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir tat olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çenebaz'ım çok teşekkürler.Hiç üşenmezdi,yaptığı herşey usulune uygun olsun isterdi.Allah rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
  6. Handan çok teşekkür ederim.hafif ve lezzetli olduğunu söyleyebilirim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Petekçiğim ellerine sağlık harika görünüyor ne kadar çok tarif olsada anne tarifleri bir başka oluyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Mine'ciğim öyle valla.Anne tarifleri başka.Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  9. Petekçim, çok şık olmuş, çok da iyi bir fikir..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Sağol Serap'cığım.Öpüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails