Fındık Krokan






Merhaba,
Bugün bol resimli bir yazım var.
Hem evdekilerin severek yediği hem de pastalarımda kullandığım fındık krokan tarifini paylaşmak istedim sizlerle.Eğer akide şekeri seviyorsanız ona benzer bir tadı var ev yapımı krokanın.

1 su bardağı çiğ fındık ve 1 su bardağı tozşekeri tercihen çelik bir tencereye koyup orta ateşte karıştırarak şekerin tencereye yapışmadan erimesini sağlayın.Başlarda biraz şeker erimeyecek top top kalacak gibi görünse de canınızı sıkmayın mutlaka eriyor.Şeker ve fındıklar karamel rengi olduğunda içine çay kaşığının ucuyla margarin ekleyip tekrar karıştırın ve hiç beklemeden,daha önceden tezgaha serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine döküp kaşığın arkasıyla düzeltin.Soğuyunca da parça parça koparıp,ister pastalarınızda kullanın ister kıtır kıtır yiyin.Ya da biraz daha küçülterek muhallebinizi süsleyin
Afiyet olsun.
Not:tarifi http://www.burcinindenemeleri.com/adresinden not almıştım.Yapım aşamalarını resimlerle paylaşmak istedim.

2 yorum:

  1. harikalar yaratıyorsun, petekciğiğm.....

    YanıtlaSil
  2. Candan'cığım çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails