Cupcakelerim



Bu cupcakeleri bir arkadaşıma giderken götürdüm.Çok beğendi.Akşam kızlarım bayılacak dedi.Ben de tarifini yazayım dedim.Belki yapmak isteyenler olur.

75 gr. kakao
330 gr. un
100 gr.tereyağı
360 gr.tozşeker
3 yumurta
1 kutu süt kreması
1 vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su

Oda ısısındaki yumuşak tereyağı ile tozşekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.Vanilya ve kremayı ekliyoruz(Bu arada ben mutlaka Tikveşli süt kreması kullanıyorum.Kıvamı çok farklı diğerlerinden.)
Toz karışımı eleyerek ekliyoruz ama artık mikserle değil kaşıkla karıştırıyoruz.Oldukça koyu bir kıvam oluyor endişelenmeyin.Bu aşamada portakal suyu ve suyu ekliyoruz.Karıştırdıkça sanki pasta kreması kıvamında bir kek hamurumuz oluyor.
Varsa cupcake kağıtlarına yoksa muffin kalıplarına(eğilip-bükülmemeleri için silikon ya da teflon muffin kaplarının içinde pişirilmesi iyi olabilir.)1 çorba kaşığı kadar
koyuyoruz.Gözünüze az gelebilir ama çok kabarıyorlar.28 adet cupcake çıkıyor.

önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakikada pişiyor ama siz gene de kontrol edin.Beş dakika önce -beş dakika sonra da pişebilir fırınınıza bağlı olarak.
Ben bu tarfi buradan aldım.O kadar muhteşem bir cupcake tarifi ki.Şeker hastası olmasam önce hamurunu kaşıklar sonra pişmiş halini kimselere göstermeden bitiririm.Hem de üstüne krema falan koymadan.
Gelelim üst kremasına;
Bugün biraz zamansızlık biraz da tembellikten kolaya kaçıp Dr.Oetker'in hazır Kakaolu Pastacı Kreması'nı kullandım.Aslında pek hazır birşey kullanmıyorum uzun zamandır ama bugün böyle oldu.
Kremayı çok fazla kullanmamak için krema sıkma torbası yerine bıçakla sürdüm kremayı cupcakelere.Üzerine de şeker hamurundan süsler koydum.Ama sizde bu süslerden yoksa,
damla çikolata,ya da marketlerde satılan pasta süslerinden yararlanabilirsiniz.
Arkadaşlarım çok beğendi umarım sizler de beğenirsiniz.

4 yorum:

  1. Petek, çok şirin görünüyorlar ya:))

    YanıtlaSil
  2. İyi ki şeker hastalığı tanısı konmadan yemişim bunlardan.Öyle yumuşak öyle güzel ki...
    Yaparız bir ara.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. valla yediğim en güzel kekti...ellerine sağlık hayatım...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails