DOYURAN PASTA


Bu pasta sevgili SEDEF'in meshur bir tarifi.Televizyonda bır yemek programında yaptı kendisi o kadar meşhur yani.



Malzemeler

1 adet pastaban kek
1 kutu sıvı krema
80 gram bitter çikolata
1 cay bardagı kuru üzüm
1 cay bardagı kırık fındık
2 corba kaşığı hindistan cevizi
1 cay bardağı damla çikolata
1 portakal kabugu rendesi

bunun dışında evinizde bulunan,fıstık,badem kuş üzümü vs de ekleyebilirsiniz.

Kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyip karıstırarak çikolatanın erimesini saglayın.Büyük bir kabın içinde elinizle parçaladığınız keki ve diğer malzemeleri karıştırıp,erimiş çikolata ve kremayı dökerek yogurun.Hamur haline gelmiş malzemeyi streç filmin içinde rulo yapıp buzdolabına kaldırın.
1 gece buzdolabında bekleyen pastayı istediğiniz büyüklükte dilimleyerek üzerine erimiş çikolata döküp fındık,fıstıkla süsleyin.


Size tavsiyem sık sık yapmayın:))Cok tehlikeli.O kadar lezzetlı ki kendinizi kaptırıp 2-3 dilim yiyebilirsiniz.


Afiyet olsun.
Sevgiler.






14 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.Malzemelere baksana hem tehlikeli hemde lezzetli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ozay'cim yilda bir kerecik yapmali.yoksa gelsin kilolar,yukselsin sekerler:)
      Tesekkur ederim canim.

      Sil
  2. Mımmm çok nefis oluyorda bu pasta,çok tehlikeli...ellerinize sağlık..Sunum çok şık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim.Gercekten kalori bombasi canim.Sevgiler.

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor Petek cim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alev'cigim hogeldin bloguma canim.Tesekkur ederim.Nasil ozledim bilsen seni.

      Sil
  4. O kadar güzel görünüyor ki sanki bana ikram edilmiş gibi içimden ,"dilimler küçük bir tane bana yetmez" gibi düşünceler geçti. :)))) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Kesinlikle yetmez Ilhan Bey.Belki bir gun yaparsiniz,leziz baliklarinizin uzerine yemek icin.

      Sil
  5. Merhabalar, size daha önce mail atmıştım ama gitmemiş olma ihtimaline karşı yeniden yazıyorum.

    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil
  6. Ben de bazen kalan keklerden yapıp atıyorum dipfrize, biri geliverince el altında hazır tatlı oluyor. Bunu ben yiyemedim maalesef Petekçim ama lezzetinden zerre kadar kuşkum yok. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar malzeme girince lezzetinden sual olunmuyor Serap'cim:)Senin de Eline saglik

      Sil
  7. pastaban kekin 2 katınımı kullanıyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ıkı katını da kullanıyoruz,

      Sil
  8. Peki teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails