VİŞNELİ TURTA



Güzel mi güzel vişneli bir turta(ya da pay).Kıtır kıtır,mayhoş üstelik zeytinyağlı.
Bu tart ve turta arasındaki farkı anlayamadım bir türlü.Sanırım turta sıcak ya da ılık yeniyor. Tariflere bakıyorum oldukça benziyorlar birbirine.

Fırını 220 dereceye ısıtın
Malzemeler

Hamuru için:
2 su bardağı un
3/4 su bardağı sıvı yağ(ben her zaman olduğu gibi riviera zeytinyağı kullandım)
1/2 çay kaşığı tuz
3-4 çorba kaşığı çok soğuk su

Üstü için:

1/2 kg çekirdeksiz vişne(dondurulmuş kullanacaksanız iyice suyunu süzün)
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı soğuk tereyağı

Hamuru için unu ,tuzu ve zeytinyağını bir çırpıcı ile çırpın.Kum kum olunca soğuk suyu azar ekleyerek parmak uçlarınızla karıştırın.Küçük bir parça hamuru ayırın kalan hamuru kalıbıınızın içine bastırarak,kenarlarını hafifçe yükselterek yayın.Hamurunda tereyağ olmadığı için kıtır kıtır olmayacağını düşünmeyin sakın.Son derece güzel bir hamur oluyor.

İçini hazırlamak için vişneleri bir kaba alıp,üzerine şeker,un ve limon suyunu ekleyip karıştırın.Hamurun üstüne yayın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını minik parçalara ayırarak dağıtın.Ayırdığımız küçük hamur parçasını da ellerinizin arasında ufalayarak turtanın üzerine serpin.
Buzdolabında 15 dakika beklettikten sonra 220 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.Biraz soğumasını bekleyip servis yapın.

Afyet olsun....

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails