Biraz doğaçlama bir kek yaptım yarın akşam için.Klasik kek tarifine kuru meyveler ve baharatlar ekledim.
Diğer keklerden farkı ne derseniz,kuru meyveleri 24 saat konyağın içinde beklettim.Meyveler neredeyse tamamını emmişti konyağın.Meyvelerin kek kattığı nefis aroma anlatılmaz.Baharatlarla birleşince de şapşahane bir kek oldu.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
2.5 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kağı zencefil
1 yemek kaşığı karanfil
fındık-ceviz kırıkları
ve
en az 5 saat konyakta beklemiş;
10 adet kuru icir
10 adet kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm(Üzüm az kalmıştı ben yaban mersini kurusu ekledim
Küçük küçük doğradığınız incir ve kayısıları,üzümlerle beraber üzerini geçecek kadar konyakla bir kapta bekletin.
Yumurta ve şekeri çırpın.Yağ ve portakal suyunu ekleyin.Portakal kabuğu,baharatlar ve kuru meyveleri ekleyip karıştırın.Kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın.Yağlanıp,unlanmış kek kalıbınıza döküp,üzerine fındık ya da badem koyun ve önceden ısttığınız 175 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişmeye başladında nefis bir koku oluyor mutfakta.
Veee bir dilim kek.
Afiyet olsun.
2013 için başarıları arşivleyip, hedefleri yönetin. Tecrübeleri saklayıp, keşkeleri imha edin...
Sağlıklı, huzurlu, güzel bir yılda görüşmek dileğiyle...
MUTLU YILLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
mis kokulu olmuş belli,eline sağlık iyi yıllar..
YanıtlaSilTeşekkürler Mehtap.İyi seneler.Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Size çok mutlu, sağlıklü çok şanslı bir yeni yıl diliyorum.
YanıtlaSilÇok teşekkürler İlhan Bey.Hepimize mutlu bir yıl olsun.
YanıtlaSilHah işte şöyle arkadaşım.. Biz biliyoruz da, herkes "Petek demek sadece butik kurabiye demek değildir" i görsün :)))) Şahane hakikatten, ellerine sağlık.. Mutlu yıllar ..
YanıtlaSilArada kömbe,aşure,krem karamel falan vardı.Teşekkürlercanım,iyi yıllar sana da.
YanıtlaSilKonyağın içindeki kuru meyvelerin lezzetini düşünemiyorum. Diğer malzemeler de güzel olunca kek de haliyle güzel olacak. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler İlhan Bey.Evet ,meyveler o haliyle bile yenebilir.:))
SilO kocaman dilimi ben seve seve alıp
YanıtlaSilİyi senler diLiyorum :))
Nunu'cum,çok teşekkürler.Mutlu bir yıl olsun hepimize.
SilPetek'çim harika bir blog olmuş zaten açtım bunları görünce iştahım daha da açıldı yufkalı pirici yapıcam yasemin pirinci kullansam diyorum ve beyazlatılmış çiğ bademi de yağda hafif kızartıp içine eklesem nasıl olur acaba?
YanıtlaSilGİLA
Gila'cım çok sevindim bloguma gelmene.Bence çok güzel olur bademli falan.Ellerine sağlık şimdiden.Öpücükler.
Sil