Merhaba,
300-400 gram kuru kayısı(bende gün kurusu vardı o yüzden rengi koyu oldu)
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı su
Arası için kaymak
Süslemek için,fındık,fıstık
Kayısıların bir tarafını bıçakla ortaya kadar kesin.Tecereye kayısı,su şekeri koyup 5-6 dakika kadar pişirin.
Biraz soğuttuktan sonra,bıçakla kestiğiniz aralıklara 1 çay kaşığı kadar kaymak koyup,fındık ya da fıstık tozuna batırın.
Servise hazır.Lezzetli ve besleyici.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Oooooo süpper görünüyo, hem de ne kadar pratik:) Ellerine sağlık Petekçim vallahi, nefis..
YanıtlaSilSağol Serap'cım.Çok pratik ve lezzetli.Sevgiler.
YanıtlaSiloyyy memleketimi özledim ...harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
harika bir lezzet,eline sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Pudra Şekerm.
Sil