YUFKALI PİLAV


Konuklara ikram etmek için değişik bir tavuklu pilav önerisi.

Malzemeler:

Kişi başı 1/4 yufka olacak sayıda yufka
Pilavı için;
Haşlanıp kemiklerinden ayrılmış tavuk parçaları
2 su bardağı pirinç,
1 rendelenmiş havuç,
1 çay bardağı haşlanmış bezelye,
3 su bardağı tavuk suyu ya da su

Tavuk suyunu kaynatıp,yıkanmış pirinçleri,havuç,bezelye ve tavukları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.Bu aşamada kıyılmış dereotu ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.Biraz soğumaya bırakın.


Orta boy bir kaseye 4'e böldüğünüz yufkayı ortalayarak yerleştirin ve sarkan kısımlarından biraz kopararak kasenin dibine yerleştirin.Soğuyan pilavdan 3-4 servis kaşığı kadar kasenin içine koyup,sarkan yufkalarla kapatın.Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye ters çevirin.Bu pirinç ölçüsüyle 6 adet börek çıkıyor.Üzerlerine zeytinyağı sürerek 200 derecede ısınmış fırına koyun.20-25 dakika sonra böyle olacaktır.
Eti,pilavı az da olsa sebzesi ile şahane bir yemek benim için.Yanına da salata ve bir bardak ayran.Daha ne olsun:))
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ooooh, kaymaklı ekmek kadayıfı mübarek:)) Bence de daha ne olsun, ellerine sağlık olsun Petekçim..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails