Merhaba,
Bu güzel tatlıyı hep dışarda,özellikle de Foça'da ev yemekleri yapan bir lokantada yedik.Lokantanın sahibinden tarifi alalı çok olmuş ancak yapmaya fırsat olmamıştı.
Geçenlerde yufka alırken kadayıf görünce denemek için aldım.İyi ki de alıp yapmışım bu tatlıyı kendim yapınca daha da bir güzel geldi bize.
Mazemeler:
200 gram kadayıf,
1 çay bardağı fındık(ben de fıstık kırığı vardı onu kullandım,
2 yemek kaşığı tereyağı.(tereyağı soğukken kaşığı çok doldurmadan alın)
3 yemek kaşığı tozşeker
Muhallebisi için
3 su bardağı süt,
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un (çok fazla doldurmayın)
2 diş damla sakızı
1 kutu süt kreması
Krema ve damla sakızı dışındaki muhallebi malzemelerini tencerede karıştırarak ,unun pütürleri kalmayacak hale getirip ocağa koyalım.Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim.Biraz ısındığında damla sakızını ekleyelim.Kaynayıp katılaştığında ateşi söndürüp kremayı ekleyip karıştıralım.Arada bir karıştırark soğumaya bırakalım.
Kadayıfları elimizle minik minik hale gelinceye kadar didikleyelim.Tencereye tereyağı,kadayıf,şeker ve fındıkları koyup devamlı karıştırarak kavuralım.İrmik helvası yapar gibi,sabırla kadayıfların rengi kahverengiye dönene kadar....
Bu tatlı genellikle kare ya da dikdörtgen bir borcamın içinde, alta ve üste kadayıf araya muhallebi olarak hazırlanıyor ve dilim dilim kesilerek sunuluyor.Ben kaselerde sunmak istedim .Sunumu ve yemesi daha kolay oldu.Kadayıfların çıtırlığını koruması için muhallebiyi soğuk halde koymak gerekiyor iki katın arasına.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canımm ellerine sağlık,nefis olmuşş..Bende çok yapıyorum,çok beğeniliyor...Blogun çok keyifli,her şey çok güzel..Sizi takibe alıyorum.tanışmaya banada beklerim..sevgiler..www.nurlumutfakta.blogspot.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Nursen Hanım.Sofranız harika.
SilBen de aynen tarif ettiğin gibi dikdörtgen borcamda yapıyorum :)
YanıtlaSilBu hali çok güzel olmuş,tek kişilik porsiyonlarla yeni bir yorum getirmişsin,eline sağlık.
Sağol Nergis'cim.Çok pratik oldu böyle.
SilPetekçim; bu tatlı da tarif sayısı deryaya ulaşmış bir tatlı oldu son yıllarda, gel gör ki ben de henüz deneyemedim bir türlü. Hep tepsiye yayılanını görüyorduk, değişik bir dokunuş olmuş seninki böyle birer porsiyon, çok hoş.. Ellerine sağlık canım benim:)
YanıtlaSilDenesen iyi olur canım çünkü çok hafif.Sık sık yaparım ben artık.Kadayıfı yağsız da kavurabiliriz bence.Fıstığın yağı yeter.:)
Silelinize sağlık
YanıtlaSilçok hoş görünüyorlar
kremalı hiç denememiştim
kalın sağlıcakla...
Teşekkürler Tombul Tarifler.Güzel oluyor.
YanıtlaSilSunumu çok beğendim. Çok yedim ama yapmak kısmet olmadı..Ellerine sağlık Petekciğim.
YanıtlaSilTeşekkürler Şeniz'cim.Sevgiler.
YanıtlaSilMuhteşem diyorum; başka bir şey demiyorum :)
YanıtlaSil:) Sevgiler Özlem'cim.
SilBen bu tatlıyı yıllar önce yapaıyordum.Unutmuşum hatırlatmanız ne güzel oldu sunumu da çok şık olmuş.
YanıtlaSilTeşekkürler.Arada bir yapmalı, güzel bir tatlı.
Sil