SADE POĞAÇA
Tarih:
18.12.13
Poğaça yapmayı pek sevmem.Sevmediğim için mi yapamam,yapamadığım için mi sevmem bilmem.Peynir içinden taşar,yanar,kokar.Ertesi gune lastik gibi olur falan.
Ama Ufuk Mutfakta nın sade pogacasını bir kaç seferdir severek yapıyorum.İçi pamuk gibi,ertesi güne de aynı güzellikte kalıyor.
Malzemeler
1 yumurta beyazı(sarısı üzerine sürülecek)
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşıgı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı zeytinyaı
3 su bardağı un.(Ben yarısını tam bugdayunu koydum.
Tüm malzemeleri yoğurun.Hamur elinize yapışmayan bir hale geldiğide,üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.Daha sonra cevizden biraz büyük toplar hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
hımmmm nefis kokular burdan mı gelmiş:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Canım sağol.Yapıp birgün çaya geleyim sana.
YanıtlaSilAnnem yapardı bu tarz bir poğaça içine çemen sürüp yerdik. Ellerine sağlık Petekcim :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Cemene bayilirim ben de.Iyi fikir icine surmek.Sevgiler canim.
Sil