FIRINDA BAL KABAĞI


Bal kabağı diyince aklıma hep tatlısı geliyor.Bu sefer sevgili Aşcıfok Nurdan Hanım'ın tarifiyle yemek oldu.Bayılarak yedik.Etin yanına iyi bir eşlikçi olabilir.


1 kg ayıklanmış bal kabağı
1 büyük pancar
1 iri kuru soğan
Kuru biber,kuru domates
zeytinyağı
sevdiğiniz baharatlar.

Pancarları doğrayıp tavada 1 yemek kaşıgı zeytinyağı ile biraz kavurun.Yarım ay seklinde doğradığıız soğanları ilave edip biraz daha pişirin ve fırın kabına aldıgınız balkabaklarına ekleyerek 200 derecede ısıtmış oldugunuz fırına koyun.Kuru biber ve domatesleri unutmayın.Çok lezzet veriyor.


Fırına koymada önce sevdiğiniz baharatlardan-ben bolca kekik ve kırmızı biber ve az tuz ekledim-ekleyin.Biraz da sızma zeytinyağı gezdirin üzerine.



Yaklaşık 30 dakikada lokum gibi pişmiş kabak ve pancarlarınız olacak.
Afiyet olsun.



6 yorum:

  1. Petek senin bu değiik tariflerine bayılıyorum, hemen deneyeceğim.
    Sevgiler en kocamanından :)

    YanıtlaSil
  2. Ozlem'cim tesekkurler.Hafif ve lezzetli bir yemek oldu.Benden de sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  3. Evet, ters köşeye yatıran bir tarif gerçekten :)) Ellerine sağlık canım, eminim çok değişiktir..

    YanıtlaSil
  4. Ha ha evet canim.Tesekkurler,operim seni..

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık görüntü çok güzel. Ama merak ettim pancarlar çiğden konuyor değil mi?

    YanıtlaSil
  6. Pancarlar,kabaktan daha gec pisecegi icin,onceden biraz tavada soteledim sonra ekledim kabaklara.Sizin guzel baliklarinizin yanina cok yakisir sanirim Ilhan Bey.Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails