TAHİNLİ YUFKA
Tarih:
19.3.14
Gene eskilerden bir tarif.Hem kolay hem lezzetli.
Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardagı tahin
1 su bardagı dövülmüş ceviz
1 çay bardagı toz şeker
Yufkayı ortadan ikiye bölün ve üzerine elinizle tahini sürün.Şeker ve ceviz serpin.Yuvarlak tarafından başlayarak rulo yapın.İstediğiniz büyüklükte dilimleyerek fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine biraz sıvıyağ sürü.
190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında yufkaların rengi hafifi kahverengi olana kadar (20-25 dakika arası) pişirin.
İlk sıcaklığı gectikten sonra üzerıne pudra şekeri serperek servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bunlar harika canım ellerine sağlık. bu hafta günümde yapmayı düşünüyorum.
YanıtlaSilSimdiden Eline saglik Cigdem'cim.Tesekkurler
YanıtlaSilBunu bir de baklava yufkasıyla yapıyorlar, yemiştim bi defasında.. Çıtır çıtırdı. Tahin-ceviz-şeker üçlemesi candır :)) Ellerine sağlık Petekçim..
YanıtlaSilAyni gun baklava yufkasindan kiymali Borek yapmistim canim.Bu da eski usul olsun dedim.Sagol canim.
YanıtlaSil