TAHİNLİ YUFKA


Gene eskilerden bir tarif.Hem kolay hem lezzetli.

Malzemeler:

3 adet yufka
1 su bardagı tahin
1 su bardagı dövülmüş ceviz
1 çay bardagı toz şeker

Yufkayı ortadan ikiye bölün ve üzerine elinizle tahini sürün.Şeker ve ceviz serpin.Yuvarlak tarafından başlayarak rulo yapın.İstediğiniz büyüklükte dilimleyerek fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine biraz sıvıyağ sürü.

190-200 derecede önceden ısıtılmış fırında yufkaların rengi hafifi kahverengi olana kadar (20-25 dakika arası) pişirin.

İlk sıcaklığı gectikten sonra üzerıne pudra şekeri serperek servis edin.


Afiyet olsun.







4 yorum:

  1. bunlar harika canım ellerine sağlık. bu hafta günümde yapmayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Simdiden Eline saglik Cigdem'cim.Tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Bunu bir de baklava yufkasıyla yapıyorlar, yemiştim bi defasında.. Çıtır çıtırdı. Tahin-ceviz-şeker üçlemesi candır :)) Ellerine sağlık Petekçim..

    YanıtlaSil
  4. Ayni gun baklava yufkasindan kiymali Borek yapmistim canim.Bu da eski usul olsun dedim.Sagol canim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails