EKMEK PASTASI

Bayat ekmekleri değerlendirmenin lezzetli bir yolu.

Malzemeler:
6 dilim ekmek
50 gram herhangi bir reçel
1/3 su bardağı kuru üzüm
1/4 su bardağı doğranmış kuru kayısı
1/3 su bardağı esmer şeker
1 tatlı kaşığı baharat:tarçın,yenibahar,karanfil
2 yumurta
2.5 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi

Kuru üzüm,kayısı,şeker ve bahartları bir kapta karıştırın


Ekmeklerin üzerine reçel sürüp,yarısını,yağlanmış bir fırın kabına dizip üzerine hazırladığınız meyveli karışımın yarısını serpin.Tekrar ekmek ve meyve katı oluşturun. Süt ve yumurtayı çırpıp limon kabuklarını ekleyin ve ekmeklerin üzerine dökün.Ekmeklerin bu karışımı çekmesi için 30 dakika bekleyin ve 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.

Kepekli ekmek ile yapıldığında bir porsiyonunda 305 kalori oluyormuş.




Bunlar da battaniyemin artan yünlerinden ördüğüm minik motifler.Sabırlı bir anımı bekliyorlar birleşebilmek için:))
Sevgiler.

Tarif  bu kitaptan


6 yorum:

  1. Eline sağlık.Ekmek pastası güzel,afrika menekşeleri güzel,rengarenk motifler de güzel...Yani neylersen güzel eylemişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum hepsinden güzel Nergis'cim.(Bu arada ev nergis dolu,mis mis.)

      Sil
  2. Ekmekleri değerlendirmenin tatlı yolu ,ne güzel olmuş,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten deneyeceğim Petekcim gerçi uyuz Aloşum yemez ama biz eşimle kesin çok beğeniriz:)10 parmağında 20 marifetsin arkadaşımmmm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedef'cim marifet konusunda eline su dökmem mümkün mü?Çok teşekkür ederim canım.Lezzetli oldu...

      Sil

Related Posts with Thumbnails