ENGİNAR DOLMASI
Tarih:
30.4.13
Enginar dolması yerine midye dolma mı deseydim:).İlk defa denediğim bir yemek oldu ama hepimiz bayıldık
Bankadan bir arkadaşımız Çeşme'nin Ildırı Köyünden.Fatmagül'ün memleketinden yani:) Ildırı'da enginar çok yetişiyor.Bildiğim bazı lokantalar enginarı sadece Ildırı'dan getirtiyor.Bu kabuklar oranın değil ama...
Bir kızlar toplantısında enginar tariflerinden bahsederken, kabukla yapılan bu dolmayı anlattı arkadaşımız.Ben de enginar ayıkladıktan sonra kabuklarını atmayıp denedim.Çok beğendik.Midye dolma yer gibi limonu sıkıp yedik elimizle.
Malzemeler:
1 küçük kuru soğan
2 enginar göbeği
1 küçük havuç
dereotu
tuz,1 kesme şeker
1 bardak pirinç
zeytinyağı.
3-4 yemek kaşığı zeytinyağında küp doğranmış soğan ve havuçları biraz çevirin,minik doğranmış enginarları ve 1 çay bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp 10 dakika kadar pişirin.Daha sonra yıkanmış pirinçleri,tuzu,şekeri ekleyip 2-3 dakika pişirin.
Enginar yapraklarının birbirine uygun boylarını eşleştirip,birinin içine 1 tatlı kaşığı pilavdan koyup diğerini kapak yaparak tencereye dizin.Hepsi bittiğinde ateşe koyarken 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirip,2 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
İster sıcak,ister soğuk olarak limonla servis edin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
gerçekten de midyeye benzemiş benimde tatmadığım bir yemek çok merak ediyordum
YanıtlaSilbende ysaparım en kısa zamanda
ellerine sağlık
sevgiler:)
Teşekkür ederim.Öneririm yapmanı.Sevgiler.
YanıtlaSilmis mis olmuş ellerinize sağlık, enginarın hertürlüsünü çoook severim ...
YanıtlaSilsevgiler
Canım ben bunu önceki yıl denemiştim bir tanıdığımın arkadaşı yapraklı buzluğa koyuyormuş kışın çıkarıp yaprak sarmasının üzerine iki sıra bundan yapıp pişiriyormuş ablacım nefis oluyor inan denemelisin deyince ben de bir kez denemiştim. gerçekten nefis bir lezzet.
YanıtlaSilama çok uzun süredir evde pirinç tüketmediğimizden bir daha nasip olmadı. bundan sonrada pirinç eve zor girecek malum haberlerden dolayı:(
ellerine sağlık canım. sevgiler. dopğal pirinç bulabilen denesin derim :)
Sevde,Hatice teşekkürler. sevgiler.
YanıtlaSilEline sağlık Petek'ciğim,çok güzel ve pratik görünüyor gerçekten.Ben diyorum ki,bu enginar tutkumuz dolması,midyesi,reçeli,yemeği derken Karadenizlilerin hamsisi gibi olmaya başladı ,yapılmayan hiç bir şey kalmayacak herhalde.Sevgiler.
YanıtlaSilHa ha ha.Aynen Nergis'cim.Dün bir de enginar cipsi tarifi aldım.bi de onu deneyeceğim.Sevgiler.
SilBen Özlemaki'nin enginar kızartması tarifini yapmıştım geçen günlerde onun gibi bir şey mi acaba,merakla bekliyorum :)
SilBen bunu hiç denemedim Petek'cim ama fotoğraflar şahane, ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilTeşekkürler Özlem'cim.Fırsat bulursan dene bir ara canım.Sevgiler.
YanıtlaSilPetek ablacım ben de bu tarifi arıyordum :) harika görünüyor, sadece yapraklar acaba pişer mi diye düşünüyordum? deneyince tekrar yazarım.sevgiler Fethiye'den
YanıtlaSilZehra'cım nerelerdesin sen?Özlettin.
YanıtlaSilKabukları çok yenecek kıvamda pişmiyor ama pilavı yerken kabuğunu sıyırmak lezzet katıyor canım.öperim.
Petekçim, önce içine havuç koymana bayıldım,sonra yaprakları kullanış şeklini sevdim.Enginarlar bitmeden hemen denemeli,eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Dilek'cim.Seveceğini sanıyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilHiç tatmadığım bir lezzet ama bol limonla denemek isterdim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil