DIBLE
Tarih:
3.5.13
Yazın gelişiyle birlikte,en sevilen sebzelerin başında fasulye yer alır benim için.Etlisini de,zeytinyağlısını da çok severim.Dıbleyi öğrendiğimden beri de sık sık yaparım.
Malzemeler
!/2 kg fasulye
1 orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
tuz,
Zeytinyağı ,küçük küçük doğranmış soğan ve fasulyeleri tencereye alıp orta ateşte 3-5 dakika çevirin.Daha sonra 1 çay bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın ve fasulyeler epeyce yumuşayıncaya kadar pişirin.Bu arada fasulyenin cinsine göre biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Suyunu tamamen çekmeden pirinçleri ekleyip,pirinçler pişene kadar pişirin.
İster sıcak olarak isterseniz soğuk olarak servis edin.Bol karabiberin çok yakıştığını söylebilirim
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
benim anneciğim pek bir güzel yapar...ellerine sağlık.
YanıtlaSilNe şanslısın.Ben de kayınvalidemden öğrenmiştim.
YanıtlaSilKaradenizli arkadaşlarımız yapardı,çok hafif güzel bir yemek.Eline sağlık Petek'ciğim.
YanıtlaSilEvet yaz için hoş bir yemek.Teşekkürler Nergis'cim.
YanıtlaSilpirinçsiz yumurtalı yapıyorum arada çok nefis görünüyor severim bu tarz tarifleri ama çok uzun zamandır pirinç tüketmiyorum bir de malum son olaylardan dolayı pirinçli tarif denemeye korkar oldum:(
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Sağol Hatice'cim.Biz yıllardır bir köyden alıyoruz pirinci ama artık şüphe duymaya başlamanın zamanıdır:(
Silteşekkürler kurabiyem, düzelttim.
YanıtlaSildipleyi bende kayınvalidemle yapıyorum. ellerine sağlık güzel görünüyor.
Benden de teşekkür Aslı'cım.
Sil