DIBLE


 Yazın gelişiyle birlikte,en sevilen sebzelerin başında fasulye yer alır benim için.Etlisini de,zeytinyağlısını da çok severim.Dıbleyi öğrendiğimden beri de sık sık yaparım.

Malzemeler

!/2 kg fasulye
1 orta boy soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı pirinç
tuz,

Zeytinyağı ,küçük küçük doğranmış soğan ve fasulyeleri tencereye alıp orta ateşte 3-5 dakika çevirin.Daha sonra 1 çay bardağı sıcak su ve tuzunu ekleyip kapağını kapatın ve fasulyeler epeyce yumuşayıncaya kadar pişirin.Bu arada fasulyenin cinsine göre biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Suyunu tamamen çekmeden pirinçleri ekleyip,pirinçler pişene kadar pişirin.



İster sıcak olarak isterseniz soğuk olarak servis edin.Bol karabiberin çok yakıştığını söylebilirim
Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. benim anneciğim pek bir güzel yapar...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ne şanslısın.Ben de kayınvalidemden öğrenmiştim.

    YanıtlaSil
  3. Karadenizli arkadaşlarımız yapardı,çok hafif güzel bir yemek.Eline sağlık Petek'ciğim.

    YanıtlaSil
  4. Evet yaz için hoş bir yemek.Teşekkürler Nergis'cim.

    YanıtlaSil
  5. pirinçsiz yumurtalı yapıyorum arada çok nefis görünüyor severim bu tarz tarifleri ama çok uzun zamandır pirinç tüketmiyorum bir de malum son olaylardan dolayı pirinçli tarif denemeye korkar oldum:(

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hatice'cim.Biz yıllardır bir köyden alıyoruz pirinci ama artık şüphe duymaya başlamanın zamanıdır:(

      Sil
  6. teşekkürler kurabiyem, düzelttim.

    dipleyi bende kayınvalidemle yapıyorum. ellerine sağlık güzel görünüyor.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails