FINDIK-FISTIKLI ATIŞTIRMALIK



Herkese iyi haftalar,

Bayramda çikolata yaparım diye aldığım kavrulmamış fındık ve fıstıkları ne yapayım diye düşünürken aklıma milföy hamuruyla kuruyemişi birleştirme fikri geldi.Candan'cığımın yolladığı silikon kek kalıbının minicik yuvalarına,yuvarlak kalıpla kestiğim milföyleri yerleştirdim.içlerine fındık ve fıstık doldurup üzerlerine biraz bal gezdirdim ve önceden 200 derecede ısıttığım fırına attım.

15 dakika sonra çıtır çıtır lezzetli atıştırmalıklar oldu.Biraz daha tatlı isteyen ev halkı için de üzerine biraz pudra şekeri serptim.Akşamüstü çayının yanında arkadaşlarımızla birlikte tükettik hepsini.

Bu arada milföy hamurunun tereyağlısı çıkmış.Çok daha lezzetli geldi bana.
Sevgiler....

6 yorum:

  1. Oyyyy naapmışsın sen böyle arım balım Peteğim:)) Bomba bunlar bomba..Valla atom bombası hem de..Ellerine sağlık canım. Bu arada Emrecan'cığımın 20 yaşı kutlu mutlu olsun..Ne ara bu kadar büyüdü bunlar yahu? Nice sağlıklı ve mutlu yıllara inşallah..

    YanıtlaSil
  2. Aaaaa, kuzunun doğum günü mü bugün? Nice yaşlara, sağlıkla, mutlulukla inşallah. Hep güzel günlerini görelim inşallah.

    YanıtlaSil
  3. Serap'cığım ben de anlamadım ne ara büyüdüler ama biz de büyüdük yani bunları büyütelim derken:))Çok teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  4. Sağol Gülay'cığım.Valla koca delikanlı oldu hepimizinki.Dediğin gibi hep güzel günlerini görelim inşallah.Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Emre ye nice mutlu yıllar dilerim herşey gönlünce olsun inşallah..
    Petek'cim atıştırmalıklar harika görünüyor en kısa zamanda deneyeceğim tam benlik...svg...belgin

    YanıtlaSil
  6. Belgin'ciğim çok teşekkür ederim.Öpüyorum.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails