SELANİK GEVREĞİ



Bizim evde pek sevilen bir atıştırmalıktır Selanik Gevreği.Yapınca uzun süre bayatlamadan kalması  benim de işime geliyor.Kek yumuşak, biscotti sert diyenlere tavsiye edilir.
Afiyet olsun.

Malzemeler

4 yumurta
1,5 su bardağı şeker (çok gibi görünüyor ama fazla tatlı olmuyor)
1 su bardağı sıvı yağ(riviera zeytinyağı kullandım.)
4 su bardağı un
!/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
fındık,fıstık (kuru meyvelerde olabilir tabii ki).

Yumurta ve şekeri iyice çırpıp yağı ve sirkeyi ekliyoruz.Elenmiş un ,kabartma tozu ve fındık-fıstığımızı da ekleyip kaşıkla karıştırıp kare bir kalıba döküyor ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 -45 dakika pişiriyoruz.(Unun 4 bardağını birden koymayın.Yumurtanın büyüklüğüne göre 3,5 bardak da yetebiliyor.Normal kek kıvamından biraz koyu olması yeterlidir)
Biraz soğuduktan sonra dilimleyip fırının ızgara teline dizip 10 dakika kadar alt-üst ayarında 200 derecede fırınlıyoruz.
Hava almaz bir kapta 2 haftaya kadar taze kalıyor.
Sevgilerimle.

6 yorum:

  1. Evvet!
    Gevrecik,fındıklı,fıstıklı..
    Çok severim,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Şeyma teşekkürler.Yaptıkların hayranlık uyandırıcı.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Evde yapılanına denk gelmemiştim arkadaşım, ne güzel. Ellerine sağlık. (Çaktırma, ben Migros'tan alıyorum da:)

    YanıtlaSil
  4. Sağol Serap'cığım.Sen de çaktırma bazen ben de alıyorum mahalle fırınından.

    YanıtlaSil
  5. Petek abla bu tam bizim evdekilere göre bir tarif.Ben de geçenlerde meyveli yemişli keki dilimleyip fırınlamıştım.Ama bu tarif farklı ve hemen denenecek ! yanında bir de kahve le sunarım :)

    YanıtlaSil
  6. Zehra'cığım çok hafif bir atıştırmalık bu.İnşallah severler.Öpüyorum seni.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails