LAMINGTON KEK
Tarih:
29.5.13
Bir zamanlar her gelen misafire yaptığım kek.Epeydir unutmuşum.Lezzeti aklıma gelince hemen yaptım.
Bekledikçe güzelleşen bir kek.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu.
Kek parçalarını bulamak içi 1 su bardağı kadar hindistan cevizi
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.Süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın.Elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyin mikserle değil de kaşıkla karıştırın.Yağlanmış kare bir tepsiye, ya da borcama döküp 175 derecede ısınmış fırında 30-35 dakika pişirin.Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Kekiniz pişerken ,derin bir kapta
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakaoyu kaynatın.
Kekiniz ve sosunuz ılık hale geldiğinde kare kare kestiğiniz keklerinin her tarafını sosa batırıp ,hindistan cevizine bulayın.
Hemen servis edebilirsiniz ama ,bir gün beklerse çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Petekcim bugün pişti olmuşuz ellerine sağlık lokum gibi bir kek sevgiler...
YanıtlaSilŞimdi bloguna yorum yaptım.Gerçekten lokum gibi nefis bir kek canım.SEvgiler.
YanıtlaSilhayatta beklemem bekleyememmm
YanıtlaSilBakma öyle dediğime ben de bekleyemedim.:))
YanıtlaSilyorumları görmeden, daha postu okur okumaz nasıl beklenir diyordum, bir baktım, yorumlar da aynı:))) bir taraftan hindistan cevizine bulanırken, bir taraftan da yenir:))) ellerine sağlık
YanıtlaSilKenardan ,köşeden artanları attım ben de ağzıma:))
SilBöyle bir şey yapıp 24 saat nasıl beklenir? Evdeki bütün fertleri nasıl tutarsınız? :)) Elinize sağlık süper.
YanıtlaSilİlhan Bey,çok teşekkürler.Lokum kek de deniyormuş bu keke.Gerçekten lokum gibi:))
SilEllerinize sağlık bayılırım lamington keke. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da beklerim. Sevgilerimle,
YanıtlaSilÇok teşekkürler Selda Hanım.
YanıtlaSilHımmmmmm, hımmmmmmm,hımmmmmmmmm. Hiç yemedim de hiç görmedim de. Bu geceki işkenceye dahil olmam da tam bu yüzden,malzemeler de anlatım da kolay yapılabilir hissi verdi ki deneyeceğim çünkü görüntü çokk güzel. Ehh ertesi güne kalır mı bilmem ama yarın dr dönüşü hindistan cevizi de alayım tam olsun hazırlığım:)) Ayyy bir yanımda yemek bloglarından uzak durduğum için ne kadar mutlu mesut yaşadığımı söylüyor bana yoksa her gece bir reçete ile sabahı bulacağım:)Aslında mutfağı çok severim uzak durmamın sebebi de buu ve yaptıklarımı bir çırpıda yiyecek olmam. Bu arada adı da çokk güzel ve asilmiş:))Lamington, lamington şekerim:)
YanıtlaSilCanım Şule'cim,bir ünlü büyüğümüzün dediği gibi bi kereden bişey olmaz.Yap ve de ye.Ellerine can olsun ki güzel bebekler dik.Sakın benden uzak durma:))
YanıtlaSilBazı tarifler popüler oluyor sonra bir zaman unutuluyor.Gerçi bu lokumlar unutulacak gibi değil ama :) Eline sağlık Petek'ciğim.
YanıtlaSilSagol Nergiscim.Modasi var keklerln de:)
SilOfff şahane Hindistan cevizi olan her şeyi çok severim zaten :)
YanıtlaSilaldım tarifi ellerine sağlık ...
Teşekkürler Özlem'cim.Denersin bir gün.Sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba Petek Hanım,
YanıtlaSilBlogunuzu ilk defa ziyaret ediyorum,çok güzel tariflerle, lezzetlerle karşılandım çok mutlu oldum.Lamington keki hiç duymamıştım bana çok değişik geldi sizin dediğiniz gibi lokum tadında,mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık. Selam ve sevgiler.
Çok teşekkürler Renkli Dünyam.
YanıtlaSilcok hos emekler olmus bunlarrrr
YanıtlaSilherbiri birbirinden keyifli gozukuyor....
ellerinize ,yureginize saglik
sevgiler bahcemden
Sevgili Cihan, cok tesekkurler.
SilBen ilk Özgülün Tariflerinde görmüştüm ve bayılmıştım ama ancak misafir gelince yapacağım bir şey bu Petekçim. Yoksa iki günde tek başıma dibine darı ekebilirim:)))) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBu sıcakta insanın içini serinleten süper bir görüntü kar yağmış gibi. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPetekçim,bu şahane bir kekmiş.Notumu alıyorum. sevgilerle.
YanıtlaSil