ÜZÜMLÜ ÇÖREK
Tarih:
24.5.13
Merhaba,
Geçenlerde İstanbul'dan gelen bir arkadaşımız İstanbul Halk Ekmek Fabrikasının küçük çöreklerinden getirmişti bize.Tadını çok beğendik.Oğlum da keşke bundan yapsan deyince gaza gelip hemen mayaladım çörekleri.
Poşetlerini atmadan önce içindekileri şöyle bir okumuştum.Aklımda kalanlarla yaptım ama asıl bakmam gereken yer web sayfalarıymış.Çünkü orada içerikleri yazıyor üretilen ekmeklerin.
Malzemeler
500 gram un
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı zerdeçal
!/2 su bardağı kırık fındık
1/2 su bardağı kuru üzüm
Un,maya,tuz ve şekeri büyükçe bir kabın içinde karıştırın,sütü yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edin.Sütü biraz az biraz fazla kullanabilirsiniz unun cinsine göre.
Kabın üzerini örterek mayalanmaya bırakın.Yaklaşık 1 saat sonra hamur iki katına çıkacak.
Hamuru tezgaha alıp içine fındık,üzüm ve zerdeçalı ekleyerek tekrar yoğurun.İster küçük küçük ekmekcikler yuvarlayın,ister benim gibi muffin kalıbına yerleştirin.
Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayıp hamuru 15 dakika daha bekletin.
İyice ısınmış fırında 25-30 dakika arasında pişirin.
Dışı çıtır,içleri puf puf bir çörek oldu.
Afiyet olsun,sevgilerimle.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık, çok sevimli görünüyorlar çörekler :) malzemeleri inceledimde içerisinde neredeyse hiç şeker yok sanırım üzüm veriyor o tatlılığı çöreklere, denemek isterim lezzeti hafif anladığım kadarıyla.
YanıtlaSilKocaman sevgilerimle..
Çok teşekkürler Öznur Hanım.Tatlı değil.Üzümlü ekmek gibi düşünün.
YanıtlaSilGörünüşleri kek gibi olmuş,çok güzel ve hafiftir herhalde.Eline sağlık.
YanıtlaSilSağol Nergis'cim.Dışı kıtır içi yumuşak bir hamur oldu.
YanıtlaSilHarika görünüyorlar, minik mantarlar gibi :) Ama dokusu da çok iyi görünüyor. Ellerinize sağlık, nefisler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Deniz.Sevgiler.
YanıtlaSilçok cici olmuşlar canım ellerine sağlık bloğunu takibe aldım tatlım bende beklerim sevgiler..
YanıtlaSil