ACILI DOMATES REÇELİ
Tarih:
16.11.13
Kış geldi ne domatesi bu diyeceksiniz.Ben önümüzdeki yaz için tarif veriyorum:))
Facebookda Bestenin Naneleri grubununu sıkı bir takipciyim.Orada paylaşılan herşeyi yapmak istiyorum.Acılı domates reçeli de grupta Beste'nin paylaştığı enfes tariflerden biri.
Bu yaz 3 posta yaptım bu recelden..Komşularla,dostlarla paylaşınca ve de çok beğenilince kayıt altında olsun diye geç de olsa bloga koymak istedim tarifini.
2 kilo domates
1 kilo tozşeker
3-4 tane acı sivri biber
1 diş sarımsak(ezilmiş)
5 cm.lik taze zencefil
3 tae limonun suyu ve kabuklarını rendesi
Evet malzemelerde yanlışlık yok.Sarımsak,zencefil....
Biberleri ince ince kıyın,zencefili incecik rendeleyin.Domateslerin kabuğunu soyup uzunlamasına dilimler halinde doğrayın.Tüm malzemeleri bir tencereye koyup orta ateşte pişirmeye başlayın.15-20 dakika kadar kaynasın.
Domatesler suyunu iyice bıraktığında ocağın altını açın ve arada bir karıştırarak pişirin.Reçel tamamen şeffaflaşacak ve kıvamı koyulaşacaktır.1 saat civarında kontrol edin ve çok fazla da koyulaşmasına izin vermeden ocaktan alın.Kullanacağınız kavanozlara doldurarak kapaklarını sıkıca kapatın ve ters cevirin.
Çok lezzetli,tulum peyniriyle çok yakışıyor ve de evdeki çilek vs reçellerin pabucunu dama atıyor.
Afiyet olsun.
Bestenin tüm tariflerine ulaşmak için lütfen bu adresi ziyaret edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Eline sağlık,çok beklenmedik bir lezzet değil mi Petek'ciğim.Ben de seneye biraz daha fazla yapmayı düşünüyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok değişik bir reçel Nergis'cim.Bayıldık biz.Sevgiler.
SilDeğişik bir reçel olmuş,lezzetini merak ettim.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilDenemenizi öneririm Nursen Hanım.Çok lezzetli.Sevgiler.
YanıtlaSilCok enteresan , kim bilsin nasildir tadi merak ettim. Ellerine saglik
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ayla Hanım.Sevgiler.
YanıtlaSilYa inanılır gibi değil. Ama ben tatlı acı aynı anda çok seven biri olarak bu tarifi not aldım Mutlaka yapacağım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİlhan Bey,gerçekten muhteşem bir lezzet.Zencefil aroması,tatlı, acı ve limonun kokusu tek tek hissediliyor.Denediğinizde fikrinizi merak ediyorum.
YanıtlaSilHarikasın, böyle tarifleri çok seviyorum.Eline sağlık.
YanıtlaSilSagol Dilek'cim.Denemeni öneriyorum.Sevgiler..
YanıtlaSilçok ilginç ve eminim çok da değişik bir lezzettir.tüh domates zamanı da geçti yaza mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.
YanıtlaSilSağol Serpil'cim.Yaza hatırlatırım sana:))
YanıtlaSiletlerin yanında da pek güzel oluyor =)
YanıtlaSilDenemeli.Sevgiler.
YanıtlaSilafiyet seker olsun :)
YanıtlaSilTeşekkürler .Blogumun adını yakında değiştirip Bestenin Naneleri yapıcam.:)
YanıtlaSilçok ama çok farklı bir tarif. denemek gerek.
YanıtlaSilCok begeneksin Hikmet'cim
YanıtlaSil