ACILI DOMATES REÇELİ


Kış geldi ne domatesi bu diyeceksiniz.Ben önümüzdeki yaz için tarif veriyorum:))

Facebookda Bestenin Naneleri grubununu sıkı bir takipciyim.Orada paylaşılan herşeyi yapmak istiyorum.Acılı domates reçeli de grupta Beste'nin paylaştığı enfes tariflerden biri.
Bu yaz 3 posta yaptım bu recelden..Komşularla,dostlarla paylaşınca ve de çok beğenilince kayıt altında olsun diye geç de olsa bloga koymak istedim tarifini.

2 kilo domates
1 kilo tozşeker
3-4 tane acı sivri biber
1 diş sarımsak(ezilmiş)
5 cm.lik taze zencefil
3 tae limonun suyu ve kabuklarını rendesi

Evet malzemelerde yanlışlık yok.Sarımsak,zencefil....

Biberleri ince ince kıyın,zencefili incecik rendeleyin.Domateslerin kabuğunu soyup uzunlamasına dilimler halinde doğrayın.Tüm malzemeleri bir tencereye koyup orta ateşte pişirmeye başlayın.15-20 dakika kadar kaynasın.

























Domatesler suyunu iyice bıraktığında ocağın altını açın ve arada bir karıştırarak pişirin.Reçel tamamen şeffaflaşacak ve kıvamı koyulaşacaktır.1 saat civarında kontrol edin ve çok fazla da koyulaşmasına izin vermeden ocaktan alın.Kullanacağınız kavanozlara doldurarak kapaklarını sıkıca kapatın ve ters cevirin.

Çok lezzetli,tulum peyniriyle çok yakışıyor ve de evdeki çilek vs reçellerin pabucunu dama atıyor.
Afiyet olsun.

Bestenin tüm tariflerine ulaşmak için lütfen bu adresi ziyaret edin.

18 yorum:

  1. Eline sağlık,çok beklenmedik bir lezzet değil mi Petek'ciğim.Ben de seneye biraz daha fazla yapmayı düşünüyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değişik bir reçel Nergis'cim.Bayıldık biz.Sevgiler.

      Sil
  2. Değişik bir reçel olmuş,lezzetini merak ettim.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Denemenizi öneririm Nursen Hanım.Çok lezzetli.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Cok enteresan , kim bilsin nasildir tadi merak ettim. Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler Ayla Hanım.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Ya inanılır gibi değil. Ama ben tatlı acı aynı anda çok seven biri olarak bu tarifi not aldım Mutlaka yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. İlhan Bey,gerçekten muhteşem bir lezzet.Zencefil aroması,tatlı, acı ve limonun kokusu tek tek hissediliyor.Denediğinizde fikrinizi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Harikasın, böyle tarifleri çok seviyorum.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Sagol Dilek'cim.Denemeni öneriyorum.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. çok ilginç ve eminim çok da değişik bir lezzettir.tüh domates zamanı da geçti yaza mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Sağol Serpil'cim.Yaza hatırlatırım sana:))

    YanıtlaSil
  12. etlerin yanında da pek güzel oluyor =)

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler .Blogumun adını yakında değiştirip Bestenin Naneleri yapıcam.:)

    YanıtlaSil
  14. çok ama çok farklı bir tarif. denemek gerek.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails