ÇÖREK OTLU KURABİYE
Tarih:
22.11.13
Bu kurabiyeyi yiyene kadar tuzlu kurabiye sevdiğimi söyleyemem.Bayıldık biz bu minik,çıtır çıtır kurabiyelere.
Malzemeler
1 yumurta akı (sarısını üzerine süreceğiz)
150 gram tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı çörek otu
1 çay bardağından bir parmak az toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz ve pul biber
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
2 ,5 su bardağı kadar un.
Oda ısısındaki tereyağına tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım.Unu önce 2 su bardağı ekleyip gerektikçe artıralım ve ele yapışmayacak bir hamur yapalım.
Aslında arkadaşımda yediğimde neredeyse nohut büyüklüğünde idi bu kurabiyeler ama ben biraz daha büyük yuvarladım.Tepsiye dizince üzerine yumurta sarısını sürelim ve önceden 175 derecede ısnmış fırında 20-25 dakika kurabiyeler kızarana kadar pişirelim.
Sonra gidip gelip atın ağzınıza bir tane.Mahlebin aroması ve çörek otunun çıtırtısına bayılacaksınız.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bayıldım bu kurabiyeleri tatlı tercihim olmasına rağmen atıştırmalık olarak çok hoş göründü ellerine sağlık Petekciğim sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler canım.Mine'cim ismin çıkmamış ama sen olduğunu düşündüm.Sevgiler..
YanıtlaSilYaa ben bunu hemen deneyeyim Petek'cim sağolasın, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSenin de eline sağlık şimdiden.Kavanozda saklayabilirsin kolay bayatlamıyor canım.
YanıtlaSilPetekcim nasıl güzel olmuş belli, ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Çok teşekkürler Elvan'cım.Öperim seni.
YanıtlaSilTarif nefis hemen denedim ve arkadaşıma götürdüm herkes çok beğendi ellerine sağlık teşekkür ederim Petek'cim. Sevgiler...
YanıtlaSilAfiyet olsun Secen'cim.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık denemek şart oldu galiba :)
YanıtlaSilDeneyenler cok memnun:))Sevgiler Ozay'cım.
YanıtlaSilHemen deniyorum, Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Teşekkürler sevgili Çınar.
YanıtlaSilSizin acılı domates reçeli yaptım tadı çok güzel oldu ama acı tat olarak hissedilmiyor. :)) Kuarabiye de çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSizin de elinze saglık.Acı seviyorsanız bir dahaki sefere 1-2 tane daha acı biber doğrayın.acısı arttıkça güzelleşiyor bence.Teşekkür ederim.
SilMinik kurabiyeler (minik diye sayısı abartılmazsa) çok güzel oluyor Petekçim.. Kıyıda bulunmasında fayda var atıştırmalık olarak. Geçen gün bizim Özlem Çom Avcı da benzer bir tarif vermişti. Selcen seninkinden yatı. Bu aralar revaçta demek.. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilBenim tarif Mayıs ayından kalma bir türlü ekleyememiştim.Burcu'da yemiştim.Bayılarak yiyoruz.
YanıtlaSilSağol canım.
İki defa yaptım.Maalesef çörek otlusunu fotoğraflayamadan yendi bitti. Haşhaşlısını ne ara fotoğrafladım ben bile bilmiyorum.o da anında bitti.gerçekten çok güzel bir tarif.Eline sağlık Petek abla :)
YanıtlaSilZehra'cım ben de Burcu diye bir arkadaşımdan almıştım tarifi.Bütün yaz Foça'da bundan yedik.Kavanozda azalınca hemen yeniden yaptım.Afiyet olsun canım.
YanıtlaSilMerhabalar yeni takipçinizim gizemsel mutfağa da beklerim.Sevgiler…
YanıtlaSilTşekkürler Gizem.
YanıtlaSilEge'nin doğumgününde yaptım :) Çooook sevildi :) İki gün önceden hazırlayıp derin dondurucuda saklamıştım. Pratik oldu öyle. Tavsiye edebilirm :) (Tabii önce tepside tek sıra halinde dondurup, sonra paketlemek gerekiyor.) Bir boş zamanımda yapıp, koyacağım dondurucuya yine. Şekerini biraz azaltabilirim. Pul biber yerine de biraz acı biraz tatlı toz kırmızı biber düşünüyorum. Ummadığım kadar yemesi eğlenceli bir kurabiye çıktı :) Teşekkürler.
YanıtlaSilAfiyet olsun.Corekotunun citirtisi eglenceli oluyor.Tadi da nefis.Ege'nin yanaklarindan operim.
YanıtlaSilPetek Hanımcım elleriniz dert görmesin, nasılda muazzam bir tarif, yerken kendimi alamadım. Bu kadarını beklemiyordum açıkçası yaparken. Çok teşekkür ederim, müsadeniz olursa kaynağını belirterek bloğumda paylaşmak isterim.
YanıtlaSilSevgiler gönülden...
Begendiginiz icin cok mutlu oldum,afiyet olsun.Tabii ki yayinlayablirsiniz,cok naziksiniz.Sevgiler Oznur Hanim.
Sil