LORLU,ELMALI MUFFİN


Elmalı kurabiyenin değişik bir şekli.Tarif Dr.Oetker'in tarif kitapcığından.Tarifte iç malzeme olarak vişne kullanılmış ama elma mevsimindeyken ben elmalı içle yaptım.Elmalı kurabiye ve elmalı tart karışımı bir lezzet.

Malzemeler:

Hamuru için:

100 gram tatlı  lor,
1 cay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt,
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2- 2,5 su  bardağı un.(2 bardağı ekleyin.Çok cıvık olursa biraz daha eklersiniz)

İçi için:
soyulup küp küp doğranmış 3 elmayı ,3 yemek kaşığı tozşekerle pişirin.Suyunu salıp,çeksin daha sonra
1 avuç ezilmiş ceviz
1 avuç kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin şöyle bir çevirip ocağı söndürün ve soğumasını bekleyin.

Bu arada un hariç diğer hamur malzemelerini mikserle iyice çırpın.Unu ekleyin ve yoğurun Hamur iyice toparlanınca 20x30 cm büyüklüğünde dikdörtgen olarak açın.Elmalı içi hamurun tüm yüzeyine yayın ve geniş kenarından rulo yapın.


Ruloyu 6 eşit parçaya bölerek muffin kalıbına yerleştirin.
170 derecede önceden ıstılmış fırında 25-30 dakika pişirin.


Lezzetli,kıtır kıtır elmalı bir lezzet.

Afiyet olsun.

8 yorum:

  1. ellerine sağlık çok güzel bir tarif mutlaka deneyeceğim yapılışı ve şekli çok değişik... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Mine'cim.Senin fotoğrafın kimbilir ne kadar guzel olur.

      Sil
  2. ne hoş bir görüntü sonbahar keki olmuş elmayla ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim Mine Hanım,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Değişik görünümlü bir tarif.Deneyeceğim.Ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  5. Gel beni ye diyorlar ! ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails