EV YAPIMI YOĞURT


Evde güzel bir yoğurt mayalamanın bazı püf noktaları var.İlk önce süt hilesiz,katkısız olacak.Evde inek beslemek mümkün olmayınca en iyi olduğunu düşündüğün sütü alıyorsun tabii.Ben bir süredir

TİRE SÜT ürünlerini kullanıyorum.Günlük organik sütü çok da lezzetli.


Yoğurt mayalamak için önce sütü çelik tencerede 10-15 dakika kaynatın.(Taşırmayın feci oluyor)Toprak kaplarınız varsa onlara boşaltın,yoksa çelik tencerede ılınmaya bırakın.Ortam sıcaklığına göre 10 dakika sonra mayalanacak ılıklığa geliyor süt.Serçe parmağınızı batırdığınızda hafif yansın.

Kilo başına 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kasede karıştırarak pürüzsüz hale getirin ve ılınan sütten 1-2 kaşık ilave edip karıştırın ve tencerenin kenarından yavaşça döküp dibinden hafifçe karıştırın.
Ben toprak kaplarda yapıyorum ve üstlerine tel süzgeç kapatıyorum.Böylece süt buharlaşarak kapakta su oluşturmuyor.
Şimdi kocaman bir örtüyle sarıp sarmalayın kaplarınızı ve 5-6 saat bekleyin.Yoğurdunuz hazır.Ama buzdolabına kaldırıp 24 saat beklerseniz hiç sulanmadan tüketebilirsiniz.



İster yemeğin yanına ister keke, böreğe kullanın.Ya da bizim gibi, yazın yapılmış mis gibi ev reçeliyle karıştırıp bir öğün yapın.
Afiyet olsun.

10 yorum:

  1. Ev yapımı gibisi varmı hilesiz ne olduğu belli ellerine sağlık Petekçim....

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Petek'ciğim.Ben de eskiden tanıdık sütçüden süt alıp yoğurdu kendim yapardım ama İzmir de tanıdık sütçü bulamadım henüz :)

    YanıtlaSil
  3. Maalesef kolay bulunmuyor Nergis'cim.Şişe sütü tercih ediyorum ben de.Sağolasın.

    YanıtlaSil
  4. Marketten satın aldığımız yoğurtlarda bi sürü katkı maddesi var.Evde yoğurt yapımı en sağlıklısı.Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler Yaşam İzi,sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Petekçim, bende Organik Tire sütünü kullanıyorum.Mayalarkende Özsüt yoğurt,müthiş ikili.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Dilek'cim.Özsüt'ün yoğurdunu hiç bilmiyordum.Deneyeyim hemen.

      Sil
  7. Merhabalar,
    Ellerinize sağlık. Ben de ev yapımı ürünleri tercih ediyorum. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Tariflerin hepsi birbirinden güzel. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgiler,

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails