ANNE KURABİYESİ

v
Bu kurabiyeleri yaptığımda,eşim çok sevindi.Çünkü çocukluğumuzdan kalma bir kurabiye bu.Annelerimizin yaptığı hani ev kurabiyesi dediklerinden.Çoğunlukla her evde bulunan birkaç malzemeyle yapılan,kıtır kıtır,dayanıklı ve lezzetli kurabiye.

Malzemeler:
1 yumurta,

1 su bardağı toz şeker(kurabiyeleri batırmak için küçük bir çaybardağı şeker daha)

1 su bardağı yoğurt(kaymaklarıyla beraber kullanabilirsiniz)

1 su bardağı sızma zeytinyağı

2 çay kaşığı silme karbonat(Kabartma tozu değil)

1 portakal ya da limon kabuğu rendesi veya 1 paket vanilya

Aldığı kadar un.(elinize yapışmayacak ama çok da katı olmayacak)

Un ve karbonat dışındaki malzemeleri bir çatal yardımıyla iyice karıştırıp yavaş yavaş un ve karbonatı ekleyerek yoğuralım.Elimize yapışmayacak hale geldiğinde hamuru toparlanması için 10-15 dakika bekletelim. İster yuvarlayarak,isterseniz ince uzun rulolar yapıp fiyonk yada örgü şekli vererek,tozşekere batırıp tepsiye dizelim. 160 derecede ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
Hava almayan bir kapta 1 hafta kadar kıtırlığını muhafaza ediyor tabii kalırsa.

Afiyet olsun
.

2 yorum:

  1. Bence kalmaz,ellerine sağlık,banada çoçukluğumu aımsattı Annem gününde yapardı.Svg.Belgin......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaae evet Belgin'cim,günlerde yapılırdı.:))Sağol canım.

      Sil

Related Posts with Thumbnails