Sadece 3 malzemeyle bu kadar nefis bir lezzet yakalamak mümkünmüş.
Facebook'ta üyesi olduğum bir grup var.Bestenin Naneleri.Orada paylaşılan tüm yemekleri yapmak istiyorum.Bu da grupta okuduğum bir tarif
Geçenlerde bir ekmek yapmıştım gene aynı grupta paylaşılan.
Bu tarifi okuyunca aklıma buzluğa geçen sene attığım bol miktardaki enginar geldi.Malum İzmir'e enginar mevsimi geldi.Yenilere yer açmak lazım.
Malzemeler
İstediğiniz adette enginar göbeği
enginarları bulayacak kadar süt kreması
sarımsak
tuz
Ben 8 adet göbek enginarı dörde bölüp,borcamın içinde 100 gram kadar krema ve ezilmiş bir diş sarımsakla karıştırıp 1 saat kadar beklettim.
Mikrodalga fırının önce mikro kısmında 5 dakika pişirip daha sonra mikro dalga+ızgara kısmında 10 dakika daha fırınladım.
Gerçekten bu kadar az malzemeyle bu lezzeti yakalamak çok hoşuma gitti.Sık sık yapmayı planlıyorum artık.
Tarifte aslında normal fırında 15 dakika 180 derecede pişirilmesi söyleniyordu.Ben mikrodalgayı tercih ettim.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bestenin bloğu da var Bestenin naneleri diye...
YanıtlaSilBir Enginar sever olarak çok sevdim ellerine sağlık Petekcim sevgiler..
YanıtlaSilEnginarlar çoğaldı, güzel güzel tariflerde ortaya çıkıyor.
YanıtlaSilSüper görünüyor, ellerinize sağlık.
Grup arkadaşı olmak da pek güzel, sevgiler.
Fotoğraftan kremalı patates sanmıştım.Çok güzel olmuştur eminim,eline sağlık.
YanıtlaSilNergis'cim çok pratik ve lezzetli oldu.Teşekkürler.
SilÇağla'cım takip ediyorum Beste Hanım'ı,çok severek.Sevgiler canım.
YanıtlaSilMine'cim teşekkür ederim,ben de çok seviyorum enginarı ama ayıklamasını değil:))
Sare Hanım teşekkür ederim.Şahane bir grup.Sevgilerimle.
Normal fırındaki süresini ve derecesini yazdığın iyi olmuş Petekcim, şu sıralar dondurucudaki enginarları bitirmeye uğraşıyorum. Bu da çok iyi bir alternatif zira krema neye dokunsa lezzeti yükseltiyor. Ellerine sağlık :) Bu arada ben de Bestenin Naneleri Face sayfası üyesiyim ancak gönderileri ana sayfamda görünmüyor.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Benim de görünmüyor canım ama sayfalardan özellikle takip ediyorum.Çünkü çok güzel tarifler paylaşılıyor.
SilDenemeni öneririm canım.Sevgiler.
enginarı henüz bu sene pişirmedim.İlk pişirişimi bu tarifle yapabilirim, güzelmiş,elinize sağlık.
SilTeşekkürler Mehtap'cım.Seveceğini sanıyorum.Sevgilerimle.
Silhımmm çok güzel görünüyor denek lazım. ellerine sağlık
YanıtlaSilHatice Hanım çok teşekkürler.Sevgiler.
SilPetek'cim eline sağlık arkadaşım :)))) Çok güzel görünüyor :D
YanıtlaSilSağol Cevver'cim.çok lezzetliymiş bu tarif.Öpüyorum.
Sil